Cum poti ajuta

Formele prin care putem fi sustinuti:
Cea mai cunoscută si facilă formă de implicare socială, modalitatea prin care o companie poate sustine o anumită cauză este cea a sponsorizării, prin care o companie oferă o anumită sumă de bani sau o cantitate de produse unei entităti non-profit.
Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, defineste posibilitatea unei firme de a realiza acte filantropice, si mai mult decât atât, recunoaste dreptul sponsorului de a primi recunoastere publică pentru gestul său. Se face insă distinctia între recunoasterea publică si publicitate. 
Astfel, potrivit prevederilor Codului fiscal, platitorii de impozit pe profit au posibilitatea de a scadea din impozitul pe profit datorat sumele aferente sponsorizarii si/sau mecenatului, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
a) sunt în limita a 0.3% din cifra de afaceri
b) nu depăşesc 20% din impozitul pe profit datorat.
 
Companiile pot scadea sumele platite cu titlu de sponsorizare din impozitul pe profit datorat in cursul anului, urmand sa regularizeze aceste sume in functie de datele existente  la inchiderea exercitiului financiar. Regularizarea impozitului pe profit datorat anual, diminuat cu sumele platite cu titlu de sponsorizare, se face prin depunerea declaratiei anuale de impozit pe profit (101).
 
Persoanele fizice salariate, platitoare de impozit pe venit, pot completa declaratia 230 – CERERE PRIVIND DESTINATIA SUMEI REPREZENTÂND PÂNA LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL PE VENITURILE DIN SALARII SI ASIMILATE SALARIILOR, prin care directioneaza catre o entitate non-profit 2% din impozitul platit pe venitul realizat in anul incheiat.
Atasam aici formularul 230 pentru directionarea de catre salariati a 2% din impozitul pe venit realizat in anul 2014.
Datele asociatiei:
Denumirea: ASOCIATIA VREAU SI EU SA MERG
Sediul asociatiei este in Bucuresti, str. Docolina   nr. 33, sector 5
Inscrisă în Registrul Special al Judecătoriei Sectorului 5  sub nr.3670/302/2011 
Cod Unic de Inregistrare 28297565
cont IBAN: RO36BTRL04301205H42782XX 
Banca Transilvania – Unirii

2 thoughts on “Cum poti ajuta

 1. buna ziua. as dori sa stiu de ce mai aveti nevoie pentru a incerca sa facem anumiti copii sa incerce sa mearga?cu ce va putem ajuta?
  daca aveti nevoie de bani, va rog sa imi spuneti cat ati avea nevoie?
  daca aveti nevoie de echipamente medicale sau ortopedice, de asemenea va rog sa imi spuni concret ce ati avea nevoie?
  daca exista alta forma de ajutor, va rog sa imi spuenti concret cu ce va pot ajuta….
  nu doresc sa fac sponsorizare, sau alta forma de pe firma….doar sa va ajut…atat!
  multumesc

  • Buna ziua,
   Cel mai important este sa avem un spatiu pentru activitati specifice de recuperare, pentru activitati de dezvoltare a unei vieti independente.

   Multumim mult pentru mesaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *