JOYPLACE

JOYPLACE este un loc de joacă și de veselie.

Joyplace este locul nostru de intalnire, al copiilor si familiilor cu copii nevoi speciale.

Spațiul este situat în cadrul Complexului integrat de servicii sociale “Ominis” din Str. Turnu Măgurele nr. 17, sector 4 București, cu intrare din aleea Raul Sadului sau aleea Ciceu. Ideea acestui loc a luat naștere la inițiativa mai multor familii cu copii cu nevoi speciale din București cu ajutorul grantului în valoare de 28 250 Euro din partea FUNDAȚIEI ADOBE.

Totul a inceput cu un vis. ADOBE FOUNDATION a crezut in visul nostru si ne-a ajutat sa il transformam in realitate, cu sprijinul D.G.A.S.M.B.

https://spark.adobe.com/video/1PLxBhttps://spark.adobe.com/video/1PLxB

Asociația noastră a fost ajutată în implementarea acestui proiect încă de la început de partenerul nostru Asociația Umanitară Marta Maria .

In timp, Joyplace a evoluat, iar in acest moment Joyplace işi dezvoltă activitatea cu şedințe de psihomotricitate, desfăşurate atât individual cât și în grup intr-un „Centru de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilități Joyplace”.

Prin aceasta, ne dorim să venim în sprijinul copiilor cu dizabilități neuro-psiho-motorii și tulburări de dezvoltare in scopul de ameliorare, redobândire şi/sau menţinere a capacităţilor fizice, psihice şi senzoriale care să le asigure copiilor, cu vârste cuprinse între 3-18 ani, abilități necesare pentru o viaţă independentă.

Asociatia Vreau si eu sa merg a obtinut licenta de functionare pentru serviciul social “Centrul de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilitati JOYPLACE”, cod serviciu social 8891-CZ-C-III, din data de 05.08.2020 cu valabilitate pana la data de 04.08.2025, Licenta de functionare seria LF nr. 0001092 din data de 09.07.2021.

Cum este amenajat?
Locul de joacă are mai multe zone diferite: zona “Tummy Play” (Joaca pe burtică) – o zonă de explorare care se adresează in principal copiilor care nu merg și cealaltă zonă: “Up and Play” (Joacă în picioare) – pentru copiii care se deplaseaza singuri, ambele amenajate cu echipamente special adaptate pentru copiii cu dizabilități, Imagination playground – o zona cu elemente de constructie care pot fi combinate intr-o varietate mare de forme, dupa imaginatia fiecaruia.
In afară de zonele de joacă, JOYPLACE va cuprinde 2 spații pentru organizarea de ateliere de lucru cu activități specifice, atât pentru părinți cât și pentru copii.

Care este crezul nostru?
Credem că o societate sănătoasă funcționează egal pentru toți membrii săi. Acest lucru poate fi posibil numai prin asigurarea că persoanele cu nevoi speciale au acces în mod egal la servicii, oportunități de angajare, progrese tehnologice, etc.
Copiii cu nevoi speciale din București găsesc doar în cazuri rare și izolate echipamente de joacă adaptate nevoilor lor, pentru că majoritatea parcurilor bucureștene nu sunt amenjate în acest sens.
Pentru că ne dorim ca JOYPLACE să funcționeze pe toată durata anului, am ales să amenajam acest loc de joacă într-un spațiu interior și nu în aer liber, deși copiii vor avea acces și la o curte.
Toți copiii au dreptul la joacă. Copiii cu nevoi speciale sunt tot copii! Prin joacă copiii învață, cresc și se dezvoltă. Să nu le răpim acest drept!

Proiectul « Ancorare la viata un drum spre sprijinirea capacitatilor » este un program demarat in cadrul  “Centrului de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilitati – JOYPLACE”.  Practic, in functie de evaluarea capacităților existente, gasim moduri de utilizare a acestora, imbunatarirea lor dar si dezvoltarea altora noi, punand accent pe autonomie, independența, intr-un context ludic, ajutati de spatiul generos de la Joyplace. Mișcarea implica astfel o acțiune desfășurată cu un anumit scop, in relatie cu sine, cu persoanele din jur dar si cu mediul incnjurator.

Acest proiect se deruleaza impreuna cu atelierele de arte combinate.

Joyplace este chiar locul potrivit pentru aceste proiecte.

Beneficiari:
Prin acest proiect ne așteptăm în mod direct la o îmbunătățire a calitatii viații a cca. 100 de copii cu nevoi speciale și a familiilor lor. Previzionăm utilizarea la capacitate maximă în weekend (când se vor desfasura și ateliere de lucru și alte activități specifice).

Ce mai avem de facut?

O zona media cu echipamente de stimulare cognitiva si motricitate:

 Calculatoare, softuri speciale, jocuri speciale pentru stimularea si îmbunătățirea coordonării, a echilibrului și a funcțiilor cognitive.

Obiective
Prin acest proiect urmărim îmbunatațirea socializării și a interacțiunii în rândul copiilor cu nevoi speciale, un progres în abilitățile de comunicare și a celor motorii, îmbunătățirea coordonării, a echilibrului și a funcțiilor cognitive, precum și scăderea comportamentelor disfuncționale.

Asthma symptoms vary from person to person. You may have infrequent asthma attacks, have symptoms this medication only at certain times — such as when exercising — or have symptoms all the time. Asthma signs and symptoms include: shortness of breath, chest tightness or pain, wheezing when exhaling, which is a common sign of asthma in children, trouble sleeping caused by shortness of breath, coughing or wheezing
https://asthma-inhalers-review.com

In weekenduri organizam activitati-workshopuri si evenimente dedicate copiilor nostri speciali si pentru parinti.

Suntem de asemenea deschisi propunerilor venite din partea altor asociatii dar si din partea terapeutilor care vor sa organizeze activitati de recreere si recuperare pentru copiii cu nevoi speciale.

 

Contact:
joyplaceactivity@gmail.com