JOYPLACE

JOYPLACE este un loc de joacă și de veselie.

Joyplace este locul nostru de intalnire, al copiilor si familiilor cu copii nevoi speciale. Daca ai un astfel de copil, te asteptam sa ne treci pragul zilnic intre orele 10.00 – 16.00. Accesul este gratuit, iar programul poate fi prelungit la cerere.

Spațiul este situat în cadrul Complexului integrat de servicii sociale “Ominis” din Str. Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4 București, cu intrare din aleea Raul Sadului sau aleea Ciceu. Ideea acestui loc a luat naștere la inițiativa mai multor familii cu copii cu nevoi speciale din București cu ajutorul grantului în valoare de 28 250 Euro din partea FUNDAȚIEI ADOBE.

Totul a inceput cu un vis. ADOBE FOUNDATION a crezut in visul nostru si ne-a ajutat sa il transformam in realitate, cu sprijinul D.G.A.S.M.B.

https://spark.adobe.com/video/1PLxBhttps://spark.adobe.com/video/1PLxB

Asociația noastră a fost ajutată în implementarea acestui proiect încă de la început de partenerul nostru Asociația Umanitară Marta Maria .

Cum este amenajat?
Locul de joacă are mai multe zone diferite: zona “Tummy Play” (Joaca pe burtică) – o zonă de explorare care se adresează in principal copiilor care nu merg și cealaltă zonă: “Up and Play” (Joacă în picioare) – pentru copiii care se deplaseaza singuri, ambele amenajate cu echipamente special adaptate pentru copiii cu dizabilități, Imagination playground – o zona cu elemente de constructie care pot fi combinate intr-o varietate mare de forme, dupa imaginatia fiecaruia.
In afară de zonele de joacă, JOYPLACE va cuprinde 2 spații pentru organizarea de ateliere de lucru cu activități specifice, atât pentru părinți cât și pentru copii.

Care este crezul nostru?
Credem că o societate sănătoasă funcționează egal pentru toți membrii săi. Acest lucru poate fi posibil numai prin asigurarea că persoanele cu nevoi speciale au acces în mod egal la servicii, oportunități de angajare, progrese tehnologice, etc.
Copiii cu nevoi speciale din București găsesc doar în cazuri rare și izolate echipamente de joacă adaptate nevoilor lor, pentru că majoritatea parcurilor bucureștene nu sunt amenjate în acest sens.
Pentru că ne dorim ca JOYPLACE să funcționeze pe toată durata anului, am ales să amenajam acest loc de joacă într-un spațiu interior și nu în aer liber, deși copiii vor avea acces și la o curte.
Toți copiii au dreptul la joacă. Copiii cu nevoi speciale sunt tot copii! Prin joacă copiii învață, cresc și se dezvoltă. Să nu le răpim acest drept!

Beneficiari:
Prin acest proiect ne așteptăm în mod direct la o îmbunătățire a calitatii viații a cca. 100 de copii cu nevoi speciale și a familiilor lor. Previzionăm utilizarea la capacitate maximă în weekend (când se vor desfasura și ateliere de lucru și alte activități specifice) și o utilizare a spatiilor de joacă într-un program de 6-8 ore / zi, în timpul săptămânii.

Ce mai avem de facut?

O zona media cu echipamente de stimulare cognitiva si motricitate:

 

Calculatoare, softuri speciale, jocuri speciale pentru stimularea si îmbunătățirea coordonării, a echilibrului și a funcțiilor cognitive.

Obiective
Prin acest proiect urmărim îmbunatațirea socializării și a interacțiunii în rândul copiilor cu nevoi speciale, un progres în abilitățile de comunicare și a celor motorii, îmbunătățirea coordonării, a echilibrului și a funcțiilor cognitive, precum și scăderea comportamentelor disfuncționale.

In weekenduri organizam activitati, petreceri si evenimente dedicate copiilor nostri speciali si workshopuri pentru parinti. Da-ne un telefon daca esti parinte si esti interesat de astfel de evenimente pentru copilul tau special si prietenii lui. Suntem de asemenea deschisi propunerilor venite din partea terapeutilor care vor sa organizeze activitati de recreere pentru copiii cu nevoi speciale.

 

Contact:
0752186988 Carmen Constantin
0721241434 Adela Antoniu
carmen.constantin04@yahoo.com
adela.antoniu@gmail.com