Proiecte

ATELIERE DE VACANTA din vacanta de vara 2022

Introducerea Terapiei PIASTM în România

Am organizat intalnire online pe Zoom cu fondatorul terapiei, Kanu Kaushik, in data de 14 iulie, ora 18:30.

PIASTM (mobilizarea țesuturilor moi, asistată instrumental, aplicată în pediatrie) este o terapie revolutionară pentru reducerea tensiunii musculare si a contracturilor.

PIASTM este o tehnică terapeutică unică, utilizată pentru copiii cu paralizie cerebrală, urmărind același scop pentru care se utilizează BOTOX, miofibrotomia, rizotomia dorsală selectivă dar absolut noninvazivă. Ajută la gestionarea spasticității mușchilor hiperactivi și la reducerea contracturilor pe loc, rezultatele fiind vizibile de la primul tratament, îmbunătățind astfel flexibilitatea și gama de mişcare.

A urmat  gazduirea a doua serii de sedinte pentru 17 copii care au aplicat la aceasta tehnică terapeutică, PIASTM.

Proiectul « Ancorare la viata – un drum spre sprijinirea capacitatilor » este un program demarat in cadrul  “Centrului de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilitati JOYPLACE”.  Practic, in functie de evaluarea capacităților existente, gasim moduri de utilizare a acestora, imbunatarirea lor dar si dezvoltarea altora noi, punand accent pe autonomie, independența, intr-un context ludic, ajutati de spatiul generos de la Joyplace. Mișcarea implica astfel o acțiune desfășurată cu un anumit scop, in relatie cu sine, cu persoanele din jur dar si cu mediul incnjurator.

Prin aceasta, ne dorim să venim în sprijinul copiilor cu dizabilități neuro-psiho-motorii și tulburări de dezvoltare in scopul de ameliorare, redobândire şi/sau menţinere a capacităţilor fizice, psihice şi senzoriale care să le asigure copiilor, cu vârste cuprinse între 3-18 ani, abilități necesare pentru o viaţă independentă.

Acest proiect se deruleaza impreuna cu atelierele de arte combinate: pictura, modelaj, teatru, lectura, bricolaj.

Joyplace este chiar locul potrivit pentru aceste proiecte.

Asociatia Vreau si eu sa merg a obtinut licenta de functionare pentru serviciul social “Centrul de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilitati  JOYPLACE”, cod serviciu social 8891-CZ-C-III, din data de 05.08.2020 cu valabilitate pana la data de 04.08.2025, Licenta de functionare seria LF nr. 0001092 din data de 09.07.2021.

 
ATELIERE DE VACANTA din vacanta de vara 2021
„MASTI DE CARNAVAL”
” MODELAJ” – doua ateliere de modelaj si pictura pe modelaje
„BUCHETUL DE FLORI”
„INSECTE VESELE”
Proiectul “Primii pasi spre cunoastere” – este inceput in 2011 si este un proiect ce vizeaza integrarea timpurie a copiilor cu dizabilitati in gradinite obisnuite.
Problema principala cu care se confrunta copiii cu dizabilitati este lipsa timpului pentru educatia timpurie care, ca intr-o reactie in lant, duce spre integrarea dificila sau chiar imposibila in invatamantul de masa. Lipsa de timp se datoreaza alergarii, la modul cel mai propriu, dintr-un spital de recuperare in altul.
Deoarece unul dintre parinti, in general mama, trebuie sa-si dedice aproape tot  timpul in aceasta alergatura, educatia specializata intr-un mediu normal de viata, devine astfel un deziderat imposibil pentru acesti copii.
Educatia timpurie a copilului cu dizabilitati consta in metode specializate sustinute ca activitate de catre psihopedagogi instruiti in acest tip de nevoi, cat si de variate terapii (logopedie, ergoterapie, kinetoterapie).
Proiectul nostru vine in intampinarea acestei probleme majore a copilului cu dizabilitati, oferind o sansa pentru viitorul acestora prin asigurarea educatiei specializate timpurii integrandu-i in acelasi timp intr-un mediu social corespunzator varstei. Acest proiect ajuta in plus, prin modul in care a fost conceput, la integrarea copiilor cu dizabilitati , la socializarea lor cat si la cunoasterea si acceptarea lor de catre ceilalti (copii, familii ale acestora, cadre didactice, personal auxiliar).
Gradinita de masa care a acceptat colaborarea la acest proiect este Gradinita Noel.
Proiectul isi propune sa ofere  servicii directe de educare, recuperare, socializare cat si sa realizeze demersul necesar incluziunii prescolare.
Scopul proiectului este  promovarea si sustinerea incluziunii prescolare a copiilor cu dizabilităţi in gradinite de masa.
Obiectivul  proiectului
Obiectiv generalpromovarea parteneriatului cu  gradinite de masa si  integrarea timpurie a copiilor cu dizabilitati in acestea
Obiective specifice:
  • Cresterea sanselor de recuperare si integrare sociala a 8 copii cu dizabilitati ca urmare a participarii organizate si sistematice la serviciile directe oferite in cadrul gradinitei „Noel’’
  • Incurajarea si sustinerea directa a familiilor copiilor cu dizabilitati prin informare si psihoterapie de grup  in vederea sporiri sanselor de succes a procesului de incluziune
  • Promovarea si valorizarea bunelor practici de incluziune prescolara prin dezvoltarea metodelor si a instrumentelor care faciliteaza accesul la educatie al copiilor cu dizabilitati.

Activitatile sunt structurate pe doua componente:

  • educaţie prescolara şi recuperare globala, cu accent pe interventie personalizata, în cadrul gradinitei
  • promovarea incluziunii scolare prin informarea şi pregătirea şcolilor  integratoare din Bucureşti. 
Perioada dorita de derulare a proiectului: 1 septembrie 2011 – 31 august 2012 .
Asociatia „Vreau si eu sa merg” in colaborare cu gradinita Noel  promoveaza si dezvolta un model de prestare a serviciilor complexe pentru copiii cu dizabilitati, bazat pe calitate, inter-disciplinaritate, respectarea nevoilor individuale si participare.
Valori respectate:
·         Promovarea incluziunii prescolare/scolare si sociale
·         Valorizarea familiei ca mediu  prioritar de îngrijire şi educare a copilului
·         Participarea beneficiarilor (si a familiilor lor) la toate etapele organizarii serviciului prestat
·         Respectarea drepturilor si responsabilitatilor beneficiarilor, inclusiv dreptul la alegere si decizie, in toate etapele derularii serviciului
·         Abordarea personalizata
·         Non-discriminarea
·         Confidentialitatea
·         Dezvoltarea capacitatilor de viata independenta
 
Principalele activitati sunt:
–          Educatia cu metode specializate sustinuta ca activitate de catre psihopedagog instruit in acest tip de probleme, educatie integrata in programa gradinitei si realizata in clasele normale de copii ale gradinitei;
–          Terapie tip logopedie sustinuta ca activitate de un logoped instruit in acest tip de probleme;
–          Ergoterapie sustinuta ca activitate de ergoterapeuti;
–          Kinetoterapie sustinuta ca activitate de kinetoterapeuti;
–          Activitati comune de socializare si petrecere a timpului liber.
While Latisse is a new treatment in eyelash growth eyelash drops, it was developed through years of research by Allergan, a pharmaceutical leader with over 60 years of expertise in prescription eye care products. At your Latisse consult, you will receive instructions about how to use this exciting treatment and leave with your own supply of Latisse. Skin Solutions staff members are using Latisse with great success!
eyelash-drops-review.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *