Proiecte

Proiectul “Primii pasi spre cunoastere” – este inceput in 2011 si este un proiect ce vizeaza integrarea timpurie a copiilor cu dizabilitati in gradinite obisnuite.
Problema principala cu care se confrunta copiii cu dizabilitati este lipsa timpului pentru educatia timpurie care, ca intr-o reactie in lant, duce spre integrarea dificila sau chiar imposibila in invatamantul de masa. Lipsa de timp se datoreaza alergarii, la modul cel mai propriu, dintr-un spital de recuperare in altul.
Deoarece unul dintre parinti, in general mama, trebuie sa-si dedice aproape tot  timpul in aceasta alergatura, educatia specializata intr-un mediu normal de viata, devine astfel un deziderat imposibil pentru acesti copii.
Educatia timpurie a copilului cu dizabilitati consta in metode specializate sustinute ca activitate de catre psihopedagogi instruiti in acest tip de nevoi, cat si de variate terapii (logopedie, ergoterapie, kinetoterapie).
Proiectul nostru vine in intampinarea acestei probleme majore a copilului cu dizabilitati, oferind o sansa pentru viitorul acestora prin asigurarea educatiei specializate timpurii integrandu-i in acelasi timp intr-un mediu social corespunzator varstei. Acest proiect ajuta in plus, prin modul in care a fost conceput, la integrarea copiilor cu dizabilitati , la socializarea lor cat si la cunoasterea si acceptarea lor de catre ceilalti (copii, familii ale acestora, cadre didactice, personal auxiliar).
Gradinita de masa care a acceptat colaborarea la acest proiect este Gradinita Noel.
Proiectul isi propune sa ofere  servicii directe de educare, recuperare, socializare cat si sa realizeze demersul necesar incluziunii prescolare pentru 8  copii cu dizabilitati in gradinita de masa. Dizabilitatile copiilor constau in: paralizii cerebrale, sindrom Down, ADHD, elemente de autism.
Astfel , grupul tinta este format din 8 copii cu dizabilitati integrati in gradinita de masa.
Dorim ca pana la derularea proiectului sa putem incadra in acest program si alta gradinita care sa accepte un grup de copii cu dizabilitati.
Scopul proiectului este  promovarea si sustinerea incluziunii prescolare a copiilor cu dizabilităţi in gradinite de masa.
Obiectivul  proiectului
Obiectiv generalpromovarea parteneriatului cu  gradinite de masa si  integrarea timpurie a copiilor cu dizabilitati in acestea
Obiective specifice:
  • Cresterea sanselor de recuperare si integrare sociala a 8 copii cu dizabilitati ca urmare a participarii organizate si sistematice la serviciile directe oferite in cadrul gradinitei „Noel’’
  • Incurajarea si sustinerea directa a familiilor copiilor cu dizabilitati prin informare si psihoterapie de grup  in vederea sporiri sanselor de succes a procesului de incluziune
  • Promovarea si valorizarea bunelor practici de incluziune prescolara prin dezvoltarea metodelor si a instrumentelor care faciliteaza accesul la educatie al copiilor cu dizabilitati.

 

Activitatile sunt structurate pe doua componente:

  • educaţie prescolara şi recuperare globala, cu accent pe interventie personalizata, în cadrul gradinitei
  • promovarea incluziunii scolare prin informarea şi pregătirea şcolilor  integratoare din Bucureşti. 
Perioada dorita de derulare a proiectului: 1 septembrie 2011 – 31 august 2012 .
Asociatia „Vreau si eu sa merg” in colaborare cu gradinita Noel  promoveaza si dezvolta un model de prestare a serviciilor complexe pentru copiii cu dizabilitati, bazat pe calitate, inter-disciplinaritate, respectarea nevoilor individuale si participare.
Valori respectate:
·         Promovarea incluziunii prescolare/scolare si sociale
·         Valorizarea familiei ca mediu  prioritar de îngrijire şi educare a copilului
·         Participarea beneficiarilor (si a familiilor lor) la toate etapele organizarii serviciului prestat
·         Respectarea drepturilor si responsabilitatilor beneficiarilor, inclusiv dreptul la alegere si decizie, in toate etapele derularii serviciului
·         Abordarea personalizata
·         Non-discriminarea
·         Confidentialitatea
·         Dezvoltarea capacitatilor de viata independenta
 
Principalele activitati sunt:
–          Educatia cu metode specializate sustinuta ca activitate de catre psihopedagog instruit in acest tip de probleme, educatie integrata in programa gradinitei si realizata in clasele normale de copii ale gradinitei;
–          Terapie tip logopedie sustinuta ca activitate de un logoped instruit in acest tip de probleme;
–          Ergoterapie sustinuta ca activitate de ergoterapeuti;
–          Kinetoterapie sustinuta ca activitate de kinetoterapeuti;
–          Activitati comune de socializare si petrecere a timpului liber.
Buget:
1.1.            Dotari minime sala kinetoterapie: 625 Euro
 
1.2.            Dotari minime spatiu logopedie: 1330 Euro
 
1.3.            Dotari minime spatiu ergoterapie: 930 Euro
 
TOTAL DOTARI per Grup incadrat intr-o gradinita 2885 Euro
 
2              Salarii:
–          Psihopedagog                                 450  Euro/luna
–          2 kinetoterapeuti                             750 Euro/luna
–          Logoped                                           450 Euro/luna
–          Ergoterapeut                                    400 Euro/luna
–          1 Ingrijitor                                           300 Euro/luna
TOTAL SALARII 1 AN                               2350 x 12 luni = 28200 Euro/an

This page has the following sub pages.

One thought on “Proiecte

  1. buna , sunt roxana , la mine se postvierte cu prima sarcina , baiat am ,in momentul acela nasterii baiatului aveam 20 de ani impiniti si l-am conceput in luna septembrie , acum sunt la a doua sarc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *