Obiective

Asociatia are ca scop ajutorarea copiilor cu dizabilitati neuro-psiho-motorii sau cu tulburari de vorbire pentru dezvoltarea autonomiei personale si integrarea in societate, prin:
 – implicare in cunoasterea si rezolvarea problemelor copiilor cu dizabilitati;
– preventia si tratarea timpurie a dizabilitatilor neuro-psiho-motorii la copii si indrumarea parintilor acestora;
– diminuarea sau chiar eliminarea intarzierilor neuro-psiho-motorii ale copiilor mici, cu varste intre 0 si 3 ani, precum si consilierea si asistarea parintilor acestora in programul de recuperare;
– sprijinirea copiilor cu varste intre 3-18 ani care sufera de afectiuni neuro-psiho-motorii, comportamentele, educationale sau cu tulburari de vorbire, cu implicarea parintilor acestora in procesul de recuperare;
– initierea unor programe de terapii destinate copiilor cu dizabilitati severe dar si parintilor acestora, cu accent pe interventie personalizata;
– desfasurarea unor activitati de mentinere si recuperare in alternanta cu cele de recreere;
– atragerea unor specialisti din tara si din strainatate care sa ajute la dezvoltarea fizica si mentala a copiilor;
– ajutorarea copiilor cu dizabilitati in dezvoltarea autonomiei personale si integrarea in societate.

 

Anxiety disorders click this link to order diazepam online without prescription occur more often in women. Researchers are still studying why that happens. It may come from women’s hormones, especially those that fluctuate throughout the month. The hormone testosterone may play a role, too — men have more, and it may ease anxiety visit this url to buy ativan medication online. It’s also possible that women are less likely to seek treatment, so the anxiety worsens. There are several types of anxiety disorders, including: Generalized anxiety disorder (GAD), panic disorder, phobias, separation anxiety.
anxietymedtreatment.com
Principalul obiectiv al asociatiei este crearea unui centru de recuperare, educatie si reabilitare, de integrare prin terapie ocupationala, de pregatire pentru o vointa independenta,  deoarece un copil cu dizabilitati are nevoie de un complex de terapii zilnice, dar si de educatie, recreere si socializare.
Educatia va fi realizata pe grupe de varsta mentala, prin metode specifice fiecarei forme de afectare, conform programei adaptate de invatamant, in alternanta cu terapiile necesare si perioadele de recrere. Aceste terapii sunt: kinetoterapie, logopedie, terapie ocupationala, psihopedagogie,  sustinerea si imbunatatirea abilitatilor pe care le au deja, terapie prin arta, realizate prin metode specializate dar si prin metode alternative. Programele de educatie si de reabilitare se vor  realiza in urma evaluarilor periodice si a colaborarii dintre profesori, terapeuti si parinti pentru identificarea programelor individualizate fiecarui copil.

 

Pe termen scurt, pentru ameliorarea starii de sanatate si independenta acestor copii este nevoie de consultarea unor specialisti din tara si din afara tarii deoarece la noi in tara metodele de recuperare sunt limitate.

 

Serviciile prestate de asociatie avand ca beneficiari copii cu dizabilitati sunt asigurate prin efortul direct al asociatiei , in colaborare cu alte asociatii sau fundatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *